کد خبر : ۱۲۵۵۴۹
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۱
حجت الاسلام ذاکر عنوان کرد:

آغاز دهه تکریم مساجد از ۲۳ اسفند/ برپایی جشن همدلی در مساجد تهران

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران با اشاره به آغاز دهه تکریم مساجد از 23 اسفندماه گفت: رویکرد ما برای انتخاب امام جماعت این است که اگر امامی به هردلیل تغییر کرد، فردی را انتخاب کند که مردم بخواهند.

عقیق: حجت‌الاسلام حجت‌الله ذاکر معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران صبح امروز یک‌شنبه ۲۱اسفندماه در نشست خبری دهه تکریم و تعظیم مساجد که در محل این مرکز برگزار شد با اشاره به اینکه امسال دهه تکریم و تعظیم مساجد از ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۱ تا سوم فرودین‌ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد، اظهارداشت: شعار محوری دهه تکریم و تعظیم مساجد امسال «مسجد، کانون اتحاد و همدلی» خواهد بود.خوشبختانه امسال برای هر روز یک شیوه‌نامه تدوین شده است و سعی کردیم‌ کارهای گرافیکی خوبی در این راستا انجام دهیم. به همین منظور تیزر ویژه این ایام نیز تولید شده است و نماهنگی نیز ساخته شده است.

پای نوجوانان با پویش «حس خوب» به مساجد باز می‌شود

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به عناوین این دهه خاطرنشان کرد: روز اول این دهه مصادف با ۲۳ اسفندماه با عنوان «مسجد، کانون همدلی نوجوانان» نامگذاری شده است. در این روز برپایی ایستگاه‌های فرهنگی و اجرای پویش «حس خوب» ویژه دانش‌آموزان‌ را پیشنهاد داده‌ایم. در ایستگاه‌های فرهنگی که در مجاورت مساجد برپا خواهد شد، پویش «حس خوب» اجرا می‌شود و قرار است برای نوجوانی که تا به حال به مسجد نیامده‌، شرایطی فراهم‌ شود تا پای او هم به مسجد باز و یک حس خوبی به او‌ دست دهد.

ذاکر یادآور شد: در روزل اول جشن تکلیف دانش‌آموزان یا همان روزه اولی‌ها را خواهیم داشت. همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی و‌ ورزشی ویژه دانش‌آموزان نیز پیشنهاد شده است. دانش‌آموزانی که در یک محله دارای یک رتبه علمی و ورزشی هستند، شناسایی و از آنها تقدیر خواهد شد.

برپایی کرسی‌های آزاداندیشی با موضوع آرمان‌ جوانان در مساجد

وی افزود: روز دوم این دهه، مصادف با چهارشنبه ۲۴ اسفندماه با عنوان «مسجد، پایگاه تعالی جوان مومن انقلاب» خواهد بود. در این روز کرسی آزاداندیشی با موضوع آرمان‌ جوانان پیشنهاد شده است. قرار است در یک ترییون آزاد سوالات جوانان پاسخ داده شود. همچنین مسابقات فرهنگی و ‌ورزشی هم ذیل این روز تدارک دیده شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ابراز کرد: روز سوم این دهه مصادف با پنج‌شنبه ۲۵ اسفندماه مزین به نام «مسجد، مروج فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت» است که در این روز تقدیر از ایثارگران و‌ خانواده معظم شهدا در محله‌ها، عطرافشانی مزار شهدای گمنام همجوار مسجد و همچنین دیدار با جانبازانی که در منازل و آسایشگاه‌ها هستند، پیشنهاد شده است.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد سخنران پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران

ذاکر تصریح کرد: روز چهارم این دهه مصادف با جمعه ۲۶ اسفندماه همزمان با برپایی نماز جمعه خواهد بود. با ستاد نماز جمعه تهران هم‌افزایی صورت گرفته تا در این روز، پیش از خطبه‌های نماز جمعه رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد به ایراد سخنرانی ‌بپردازد. در سایر استان‌ها هم مدیران مرکز رسیدگی به امور مساجد در پیش خطبه سخنرانی خواهند داشت. همچنین خطیب‌های نماز جمعه نیز در خصوص موضوع مسجد حتماً سخنرانی دارند. در کنار نماز جمعه هم غرفه‌هایی برای بیان دستاوردهای این مرکز راه‌اندازی خواهد شد.

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: در روز جمعه سخنرانی در حوزه مهدویت را نیز خواهیم داشت. همچنین غبارروبی و عطرافشانی مساجد در این روز پیش‌بینی شده است.

برپایی جشن همدلی در مساجد تهران

وی اضافه کرد: روز پنجم دهه مصادف با شنبه ۲۷ اسفندماه به نام «مسجد، محور اتحاد ملی» است که در این روز مساجد از اهالی محل با یک دعوتنامه خواستار حضور در مسجد می‌شوند. ویژه برنامه‌های جشن همدلی نیز در این روز در فضای باز برگزار می‌شود.

ذاکر گفت: روز ششم دهه مصادف با یک‌شنبه ۲۸ اسفندماه با عنوان «مسجد، پایگاه سلامت اجتماعی» برگزار خواهد شد. این موضوع مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است. به همین منظور در این روز کارگاه آموزشی با موضوع مهارت زندگی برگزار می‌شود، همچنین تامین هزینه جهیزیه و مراسم ازدواج جوانان مورد توجه خواهد بود، البته در طول سال مراکز خیریه مساجد در مورد ازدواج آسان فعال هستند.

مسجدی که  ٧٠ جهیزیه به دختران نیازمند داد

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: پیشنهاد کردیم مساجد کارگاه آموزشی در این روز برگزار شود و جذب کمک خیرخواهانه برای تهیه جهیزیه داشته باشند. در محله هرندی اخیراً یک مسجد ٧٠ جهیزیه به دختران نیازمند داد. برگزاری کارآفرینان برتر محله نیز از دیگر برنامه‌های پیشنهادی برای این روز است.

وی افزود: روز هفتم دهه مصادف با ٢٩ اسفندماه به نام «مسجد، جبهه جهاد تبیین» نامگذاری شده است که توصیه کردیم سخنرانی انگیزشی در مساجد انجام و دستاوردهای انقلاب تبیین شود که برای این امر کانال محتوایی هم در شبکه پیام‌رسان ایتا برای امامان جماعت راه‌اندازی شد. شناسایی و تجلیل از فعالان جهاد تبیین محله، برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع جهاد تبیین و ... نیز برای این روز پیشنهاد شده است.

برگزاری جشن عیدانه با رویکرد شعر و سرودخوانی در روز نخست فروردین

ذاکر تصریح کرد: روز هشتم دهه مصادف با اول فرودین به نام «مسجد، کانون مهروزی و نشاط معنوی» است که در این روز دعوت از اصناف و مسئولان حاضر در محله، برگزاری جشن عیدانه با رویکرد شعر و سرودخوانی، تجلیل از فعالان مسجدی و .... در این روز پیشنهاد می‌شود.

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه روز نهم دهه هنوز عنوان ندارد زیرا بنا داریم مشابه شعار سال انتخاب شده مقام معظم رهبری باشد. برای این روز پخش بیانات رهبری و تبیین شعار سال توسط امام جماعت پیشنهاد شده است، گفت: روز دهم و پایانی دهه، برگزاری جشن تکلیف روزه اولی، فراخوان طرح «سفره‌های آسمانی» برای برپایی افطاری ساده در مساجد و برگزاری مناجات‌خوانی از برنامه‌های پیشنهادی است.

یش از ٢٠٠ مسجد در زمینه پیوند مسجد و مدرسه کار می‌کنند

وی با بیان اینکه این برنامه‌ها پیشنهادی است و مساجد می‌توانند در شوراهای فرهنگی خود برنامه‌های بومی دیگری نیز تدارک ببینند، گفت: باتوجه به اقتضائات زمانی برنامه‌ها به روزرسانی می‌شود. در چندماه گذشته، در حوزه جهاد تبیین و توجه به قشر نوجوان و دانش‌آموزان بیشتر درحال کار هستیم و بحث پیوند مسجد و مدرسه در دستور کار است.

ذاکر افزود: در این دهه بیشتر به دستاوردهای طول سال می‌پردازیم. در طول سال بیش از ٢٠٠ مسجد در موضوع پیوند مسجد و مدرسه کار می‌کنند. در این طرح امام جماعت در مدارس حضور پیدا می‌کند و با معلمان و دانش‌آموزان ارتباط می‌گیرند. برخی فعالیت‌های این طرح در مدارس و برخی هم در مسجد برگزار می‌شود. مساجد برای دانش‌آموزان کلاس‌های سواد رسانه، آموزش قرآن و موضوعات فرهنگی و تربیتی برگزار می‌کنند. با مشارکت حوزه علمیه امام جماعت طرح امین را در مدارس انجام می‌دهند و برخی از امامان جماعت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش پذیرفته شدند و به عنوان معلم حضور دارند. یکی از دستاوردهای این طرح حضور ۴۰ درصدی دانش‌آموزان در اعتکاف امسال بود.

نورافشانی مساجد در لحظه تحویل سال

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس درخصوص برنامه مساجد استان تهران در لحظه تحویل سال گفت: سال تحویل امسال باتوجه به اینکه در ساعات بامداد است، شاید مردم کمتر در مساجد حاضر شوند. برنامه اصلی ما در روز اول فروردین‌ماه است که جشن عیدانه در مساجد برگزار می‌شود. در لحظه تحویل سال با همکاری نهادهای مختلف، نورافشانی در مساجد رخ خواهد داد.

برنامه‌های امور مساجد پیشنهادی است

وی افزود: سال ١۴٠١ مصادف با اجرایی کردن برنامه چهارم راهبردی امور مساجد بود که در ٧ محور برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شد. امسال برنامه‌های پایگاه قرآنی مساجد، طرح مسجد برقرار و ... آغاز شد که هرکدام طبق شیوه‌نامه‌ای پیش رفت. برنامه‌های ما برای مساجد پیشنهادی و اقناعی است و نباید در ساختاری اداری دید. ضمانت اجرایی ما مطالبه مردمی است که وقتی می‌بینند مسجدی دیگر طرح و برنامه‌ای دارند، از مسجد خود مطالبه می‌کنند.

ذاکر با بیان اینکه دهه تکریم مساجد، جنبه نمادین دارد و اختتامیه‌ای از فعالیت‌های انجام شده در طول سال است، گفت: دست مساجد را در این دهه نمی‌بندیم تا بتوانند ابتکار داشته باشند. مراکز ما در مناطق مختلف رصد دارند و امتیاز می‌دهند. در طول سال برنامه‌های حمایتی با مشارکت نهادهای مختلف از مساجد داریم و مساجدی مورد حمایت قرار می‌گیرند که این برنامه‌ها را عملیاتی کرده باشند. در مسجد نباید نگاه اداری وجود داشته باشد باید فرهنگ مطالبه باشد و مردم از امام جماعت مطالبه کنند و خود نیز مشارکت کنند. 

امام جماعتی را منصوب می‌کنیم که مورد قبول مردم باشد

معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد رویکرد مساجد زمانی که جذب جوان و نوجوان است، نمی‌توان برنامه چارچوبی داشته باشند زیرا جوان دوست دارد که خلاقیت و ابتکار داشته باشد بنابراین رویکرد ما پیشنهاد و اقناع برنامه است، گفت: رویکرد امور مساجد برای انتخاب امام جماعت این است که اگر امامی به هردلیل خودش خواست برود یا مردم درخواست تغییر داشتند، امام جماعتی را انتخاب کند که مردم بخواهند. اگر امام پیشنهادی استانداردهای علمی و اخلاقی و ... را داشته باشد قطعاً او انتخاب می‌شود. اگر مردم اعلام کنند که نمی‌شناسیم و به امور مساجد موکول کنند با رویکرد بومی بودن امام انتخاب می‌کنیم. اگر امام جماعت مسنی هم در مسجد باشد با رویکرد دستیار یک طلبه جوان را همراه او می‌کنیم تا امور مساجد را با نظر او پیش ببرد.

راه‌اندازی رشته مدیریت مسجد در حوزه علمیه قم

وی افزود: متاسفانه حوزه علمیه قم و تهران در پرورش امام جماعت که هم امام باشد و هم مسجد را مدیریت کند خلأ دارند و ما برای کادرسازی مشکل داریم. امور مساجد برای پوشش این خلأ دوره آموزش و توانمندسازی برگزار می‌کند. البته در سال‌های اخیر نیز رشته مدیریت مسجد و امام جماعت با پیشنهاد مرکز رسیدگی به امور مساجد در حوزه علیمه راه‌اندازی شده است تا در یک دوره ٣ ساله سرفصل‌هایی را طلاب علاقه‌مند بگذرانند و آماده حضور در مسجد شوند.

ذاکر در پایان خاطرنشان کرد: برای انتخاب امام جماعت فراخوان می‌دهیم تا علاقه‌مندان در آزمون شرکت کنند و به بانک اطلاعاتی امور مساجد راه پیدا کنند و در زمان نیاز وارد مساجد شوند.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین